Air Conditioner - Polaris Brutus Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 07-11-2018, 12:56 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 3
Air Conditioner

The air conditioner in my 2016 Brutus blows hot air. The air cleaner on it is new and the condenser is washed clean. Any advice?
mrock is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 07-12-2018, 11:18 AM
Senior Member
 
KeviNH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: NH
Posts: 304
Garage
Does the light come on? Did you check the AC fuse, located under the joystick in a separate holder next to the main fuse box?

Bobcat 3650: Material Bucket / Snowblower / Snow Blade
Mods: Snow Service intake, SBL 30" Light Bar, Cab lighting
KeviNH is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 07-14-2018, 07:51 AM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Northern Maine
Posts: 163
Garage
Last year or the year before I bought a can of AC recharge stuff at Walmart, the can came with the gauge and hose, (you only need to buy the gauge and hose thing once) I unscrewed the blue cap under the center of the dash near your right foot toes when you are driving. I ended up putting 2 cans of recharge stuff in and had great AC again, last week I did the same thing again, but only had to use one can.
I bought several can in the clearance isle last winter.
The instructions say wear eye protection, long sleeves and gloves, I did, I didn't have any problems and watched a few you tube vids before I did it the first time. wear eye protection incase you screw up, you don't want a frozen eyeball.
The gauge gets set to the outside temp and you keep shaking the can an tilting it like the instructions say, it has you let off the button that squirts the stuff in several times to check how much you putting in, DON'T over fill.
Ketchn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 07-18-2018, 05:58 PM
Junior Member
 
Randanator's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 24
My 2013 is still blowing cold air you should never have to charge an AC system unless there’s a leak.If you go to a place that specializes in AC work they can put a dye in and use a special black light to help find the leak
Randanator is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 08-19-2018, 10:28 PM
Senior Member
 
KeviNH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: NH
Posts: 304
Garage
I had this same problem. Flipped the switch on the dashboard, the green light never came on.

Pulled out the AC control panel (removed two Torx screws at the bottom), and the wiring harness connected to the AC on/off switch on the dashboard had come loose (probably started to loosen when I pulled the dashboard to install my add-on switch last year).

Plugged it back in, and all is good.

Bobcat 3650: Material Bucket / Snowblower / Snow Blade
Mods: Snow Service intake, SBL 30" Light Bar, Cab lighting
KeviNH is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 07-11-2019, 08:36 AM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
Manual says to add .85 pounds of 134 which is wrong. Does anyone know how much 134 is needed for a complete recharge? This for a 2014 Brutis.
Tom Johnson

Last edited by tomjon24; 07-11-2019 at 08:39 AM.
tomjon24 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris Brutus Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome